16.7.2008

Kaikenlaista...

...sitä ehtii muutamassa viikossa tehdä, mutta ei näköjään blogata. Juttua riittäisi useampaankin postaukseen, mutta olkoon, tehdään tästä novelli.

Aloitetaan askartelulla:

Ystäväpariskunta menee nyt viikonloppuna naimisiin, ja lupauduin askartelemaan viime lauantain polttareihin morsiammelle paidan ja lopulle porukalle rintamerkit.

Olin jokunen viikko aiemmin tilannut tulostinmusteen lisäksi kankaallesilitys-tulostinpaperia. Eli tälle paperille tulostetaan kuva, ja sitten kuva leikataan irti ja silitetään kankaalle. Ensi kertaa kokeilin, ja ihan hauskahan siitä tuli:

Lisäilin myös virkattuja juttuja ja piirtelin lisää sydämiä valkoisella kangastussilla.

Seurueen rintamerkit tein hama-helmistä, kun tulevat niin näpsäkästi:


Merkit ovat suunniteltu mustan paidan kanssa käytettäväksi, ja ne toimivatkin ihan hyvin.

Neulominen ei ole sujunut kovin vauhdikkaasti, kun on ollut kaikenlaista puuhaa, mutta haaveilemaan olen ehtinyt sitäkin enemmän.

Ja siinä minua auttoi kaikki uudet ostokseni:

Tilasin netistä vihdoin kauan hinkuamani Twinkle's Weekend Knits-kirjan ja samaan syssyyn tilasin myös Doggie Knits-koiranneulekirjan.

Weekend knits oli aika paljon sellainen kuin olin olettanutkin, onhan siitä ollut paljon kuvia toisten blogeissa, mutta Doggie knits oli pieni pettymys, suurin osa sen neuleista tuntui olevan vain variaatioita yhdestä ja samasta.

Seuraavat mallit näistä kirjoista kiinnittivät huomioni:


Tämä tunika on ehdoton lempiohjeeni tästä kirjasta, ja nimenomaan raidallisena. Nuo nurjalla syntyvät värinvaihdot ovat koko ohjeen juju!

Samasta syystä pidän myös tästä. Ajattelin tehdä molemmat puuvillasta tai vastaavasta, jottei niistä tulisi liian kuumia.

En ole ihan varma pidänkö tästä vaiko enkö. Toisaalta se on hirmu söpö, mutta olisiko se yhtään imarteleva päällä. Se näyttää siltä, että se voisi olla väärällä neuletiheydellä aika möhkälemäinen...

Doggie Knits-kirjan ainoa fiksu ohje oli tämä, koiran makuupussi. Sinne sisälle on varmasti hyvä mennä pötköttelemään!

Hienoin ohje oli kyllä tämä pipo-huivi yhdistelmä, mutta olen jo tehnyt vähän vastaavan, eikä sekään ole pahemmin päällä ollut...

Kävimme parin päivän reissulla Turussa, ja pitihän sitä käydä Lankabaarissa, kun muut bloggaajat ovat siitä kirjoittaneet. Mukaan ei nyt tarttunut yhtään lankaa, mutta alennettu Rowanin lehti kylläkin. Ja kuten kuvasta näkyy, puikkoja!

Nämä ylemmät ovat ne mallit, joiden takia lehti mukaan lähti. Olen ihan koukussa slipovereihin. Paitsi siksi, että Jatan sliparit ovat ihan mielettömän makeita, niin myös siksi että televisiosta uusintana tulevassa Kyllä Jeeves hoitaa-sarjan Bertie Woosterilla on aivan törkeän hienoja slipareita! Tuo alempi taas on muuten mielenkiintoinen. Se on ikäänkuin talvisempi versio Novitan vaakaanneulotusta paidasta.

Tämä oli myös jännä, tai ainakin mallineule. Pienellä muokkauksella siitä saisi aikasta tyylikkään. Jos napit jatkaisi alas asti, niin se ei näyttäisi niin ryhdittömältä.

Turusta kotiinpäin tullessamme jatkoin suoraan keskustaan Kamppiin ja aioin pikaisesti hakea varaamani iPhonen. Eh, tosi pikaisesti... kaksi tuntia jouduin jonossa virumaan. Onneksi oli junamatkasta jäänyt vähän eväitä käsilaukkuun.

Loppuilta menikin sitten ihmetellessä ja yhteystietoja päivittäen.
Tosin osan huomiosta sai myös postiluukusta tipahtanut Novita!

Ja jesh! Toteuttamisen arvoinen slipoverikin löytyi!

Tämäkin pääsi tehtävien listalle, tosin ilman "hihoja". Tuo kaarna-lanka näytti ainakin kuvien perusteella mieleiseltä. Pidän tekstuureista, varsinkin ohuen ja paksun vaihteluista.

Tämä olisi myös erittäin kätevä. Töissä tietokoneen ääressä tulee talvisin kylmä, ja tämä olisi hyvä vaatekappale töissä säilytettäväksi. Jos tulee jumitus hartioihin, niin hiirikäsi hihasta sisään, ja loppu"huivi" olan yli, niin eiköhän auta! Eikun listalle vain tämäkin.

Että sellaista. Oli tässä myös syntymäpäivä, ja lomakin on alkanut. Nyt Tessu on täällä Stadissa kylässä joten sitäkin täytyy käydä viemässä huvituksiin (eli Rajasaaren koirapuistoon).

Ehkäpä seuraavassa postauksessa näkyisi jotain valmistakin.

Ei kommentteja: