5.10.2008

Lämmintä päälle


Koko kesän säilössä muhinut villatakki on nyt valmis käytettäväksi syksyn viimoja vastaan.

malli: Dropsin A-linjainen takki pitkillä hihoilla
lanka: Dropsin Eskimo
puikot: 8,0

"onko siellä heposia?"

Muokkasin ohjetta jonkin verran matkan varrella. Huomasin että siitä oli tulossa liian löysä, joten päätin tehdä siitä alas asti napitettavan, ja jo alusta asti halusin erityyppisen, pystymmän kauluksen. Kun olin saanut koko takin valmiiksi, päätellyt langat ja silittänyt sen, huomasin pettymyksekseni että se oli siltikin epätoivoisen A-linjainen kropalleni.

Joten eikun parsinneula ja sakset käteen. Leikkasin reilut viipaleet reunoilta jotta takista tulisi suoralinjainen, parsin tiukasti kasaan ja riski onnistui. Olen käyttänyt takkia jo pari kertaa eikä minkäänlaisia purkautumisen merkkejä ole havaittavissa.

Muistatteko vielä tämän huopahauvan? Ensimmäinen tilaushauvani poiki tilausneuleen:

Tarkoituksena olisi tehdä "Mäyräkoiramme"-lehden kannessa olleen kuvan inspiroima Jussi-neule koiralle. Jussi-kuvio löytyy niin monesta lähteestä, että luulisin tämän olevan ihan helppo ja kiva projekti.
Lankakin tuli valmiina, ihan perus seiskaveikkaa, mutta eiköhän sillä pärjätä.


Lisäksi puikoilla on jo parikin joululahjaa, joista yllä toinen. Toivottavasti vihreä on oikean tyyppinen (oikeasti vähän vähemmän keltainen).

On jotain muuta valmistunutkin! Ensimmäiset sukkani!

malli: Dropsin varrettomat nilkkasukat kaksinkertaisesta langasta
lanka: Drops Fabel ja tummanharmaa jämälanka, muistaakseni osin alpakkaa
puikot: 5,0

Tiedän, minun piti tehdä samat sukat yksinkertaisesta langasta jolloin itseraidoittuva kuvio olisi tullut paremmin esille, mutta sillä hetkellä kun oli vain "ihan pakko" saada sukat puikoille, tajusin ettei minulla ole oikean paksuisia sukkapuikkoja! Mutta minulla oli sopivat tuohon kaksinkertaisen langan ohjeeseen, joten eikun sopivan paksuinen lanka kopasta esiin ja ohje vaihtoon. Ei ne varsinaisesti kaunoot ole, mutta ihan funktionaaliset...

Ensi kerralla sitten jotkut nätimmät!

Ei kommentteja: