13.4.2009

Oranssia!

Olipas ihanan leppoisa pääsiäisloma, tuli syötyä sopivasti liikaa mignon-munia, pyöräiltyä auringonpaisteessa katsottua hyviä elokuvia ja neulottuakin vähän.

Omat city-kanimmekin jättivät vähän rairuohoa syömättä.

Vaikka tämä ei olekaan ruokablogi, täytyy mainita pienet macaron-leivokset, joita tein koesarjallisen verran. Olen halunnut maistaa niitä jo pitkään, lähinnä siksi, että ne ovat niin hauskan näköisiä. Ohjeen bongasin ihan vaan Pirkasta, ja lisäinspiraatiota sain aivan upeasta ruokablogista, Tartelettesta. Oih, mitä kuvia!

Sääli että Pirkan ohjeessa ei kerrottu pursotustekniikan tärkeydestä. Eli kun noita keltaisia tein, pursotin ensin pienet keot, ja koska ne näyttivät niin nolon pieniltä, pursotin niiden päälle vielä lisää massaa. Kun otin ne sitten pois uunista, niistä tuli ihan väärän näköiset. Ruskeat onnistuivat, koska tajusin viimein pursottaa ne kerralla tasaisen näköisiksi. Lisäksi ohjeessa ei mainittu miksi pursotuksen jälkeen pitää odottaa vartti ennen uuniin laittamista. Vasta Tarteletten blogista sain selville, että odottaminen luo macaronin pintaan "kelmun" jonka takia se saa uunissa tuollaisen röpöliäisen pohjan.

Noh, makeita niistä tuli, keltaisten täytteeksi laitoin aprikoosihilloa, ja ruskeisiin sulkaatahnaa. Nämä voisivat sopia hyvin joidenkin pippaloiden tarjottavaksi.

Niin, ja sainhan minä tosiaan vähän neulottuakin!
Aloitin joskus heinä-elokuussa tämän Novitan Cocos-topin teon (Ravelryssa). Talven ajan se sai rauhassa marinoitua, ja nyt kun keväiset tuulet alkoivat puhaltaa, oranssin hinku iski!

Toppi onnistui aikas hyvin! Ainoa muutos ohjeeseen oli, että neuloin kuviottoman osuuden sileänä, enkä ribbinä. Tästä tulee vielä suosittu käyttöneule, varsinkin paitapuseron kanssa.

2 kommenttia:

puikkotiikeri kirjoitti...

Tuo on kiva, tuota mallia olen itsekin katsellut "sillä silmällä".
Taustasta voisi päätellä, että teilläpäin on jo lumet sulaneet! :O Meillä vielä hirmu nietokset, yli kaksikin metriä siellä, mihin lunta on talven aikaan kasattu... ei vielä käyttöä kesätopeille... ;D

Laureli kirjoitti...

Kiitti!
Joo, lumet hävisivät jo jokunen viikko sitten, mutta kylmää on täälläkin ollut. Lauantaina oli ensimmäinen vähän lämpimämpi päivä ja pärjäsi pyörän selässä ilman pipoa ja hanskoja. Mutta jo sunnuntaina päädyttiin taas tähän harmaaseen ja koleaan ilmaan. Ei täälläkään kyllä ole toppi-kelit vielä. Olin ajatellut laittaa tuon topin tänään päälle paitapuseron kanssa, mutta tulin onneksi toisiin aatoksiin, täällä töissä kun on ihan pirun kylmä, huopa päällä tietokoneen ääressä kyhjöttelen...