6.1.2009

Vuosi jo vierähtänyt

Huomasin juuri, että blogini vuosipäivä oli kolme päivää sitten! Postaustahti näytti olleen melko epätasaista, mutta ehkä harjoitus auttaa. Täytynee yrittää olla aktiivisempi tänä vuonna :)
Olen myös saanut yllättävän paljon lukijoita tämän vuoden aikana. Kiitos siitä kaikille teille! Myös kommentteja saa jättää, vink vink :D

Nyt kun lahjarumba on ohi, voin esitellä mihin marras- / joulukuuni oikein kului.

Jussi-paita Niilo-mäyräkoiralle.
Malli: Rakenne omasta päästä ja Stitch'n Bitch-kirjasta: Sylikoiran syystakki
Kuvio: samasta kirjasta Jussi-sukkien ohjeesta
Lanka tuli tilaajalta: harmaa Novitan 7-veljestä ja punainen todennäköisesti Nallea


Kuvat on otettu parvekkeella kännykällä, en ehtinyt ladata kameran akkua, kun jo piti lähteä. Tessu sai toimia mallina kun en päässyt näkemään paitaa Niilon itsensä päällä. Kuten näkyy, paita oli aika tiukka Tessun päällä, mutta sain kuulla että se on ihan sopivan kokoinen oikealle, ja hoikemmalle, omistajalleen.

Suurin osa viimekuukausien neulomisajastani kului ystäväni neuleliiviin:

Malli: Novitan huiviliivi Syksy 2008-lehdestä
Lanka: Sandnes Gardenin Kitten Mohair


Olin luullut että tämä olisi nopea pieni rykäisy, jonka jälkeen olisi ruhtinaallisesti aikaa muille lahjoille ja kenties omille projekteille aloitinhan tämän jo lokakuussa, mutta kävikin ilmi, että ylihelppo mallineule ja iso koko kostautuivat. Tein ihan typeriä virheitä, ja huomasin ne vasta monta riviä myöhemmin... Ja Kitten Mohair ei ole niitä miellyttävimpiä purkamiskokemuksia. Lisäksi tämä oli suht tylsä tehdä, tuhansia rivejä samaa mallineuletta... Mutta sain kuin sainkin sen valmiiksi, ja lahjan saajakin kertoi sen olevan miellyttävä.

Sain lisättyä siihen myös yhden oman yksityiskohdankin:

Kuten moni muukin neulebloggaaja, tilasin Euroteamilta nimikointinauhoja! Jos ei sitä jo virheistä huomaa, että neule on käsin tehty, niin sitten viimeistään tästä! :)

Tämän Megaman-jääkaappimagneetin sain valmiiksi jo aikoja sitten. Se ehti ennen pakettiin pääsyä hengata meidän omassa jääkaapinovessammekin, mutta nyt vasta tajusin, että en ottanut valmiista magneetista kuvaa laisinkaan! Noh, tuosta näette kuinka se on tehty!

Jos haluatte tehdä vanhojen tietokonepelien hahmoista hamahelmi-töitä, googlettakaa hahmon nimi ja "sprites", niin löydätte näitä vaikka kuinka paljon. Ne täytyy vain pystyä suurentamaan monituhatkertaisiksi, ennenkuin pikselit tulevat kunnolla näkyviin.

Malli: Dropsin ainaoikeinneulottu kaulahuivi
Lanka: harmaakuvioitu Drops Fabel ja tummanharmaa Drops Alpaca

Tein avomehelleni uuden kaulahuivin, edellinen, joskus 2006 jouluksi tehty, alkoi olla jo aika nukkaantunut. Tein muutoin ohjeen mukaan, mutta en jaksanut laskea luomiani silmukoita, vaan loin niitä varmuuden vuoksi aika paljon. Lopputuloksena 260 cm kaulahuivia! Se täytyy keriä kaulan ympäri kolme kertaa! Se ei ole virhe, vaan ominaisuus :D

Äitini pyysi pipoonsa heijastintupsua, ja sellaisen myös sai :)
Lanka Novitan Kaarnaa ja Kangas-Aitan heijastinnauhaa.

Malli: Omasta päästä. Palmikkokuvio Novita Talvi 2008-lehdestä
Lanka: Novita Kaarna.


Välipäivinä tein parissa illassa uuden pipon. Olin hankkinut alennuksesta pari kerää kaarnaa, ja hinkusin siitä jotakin rouheaa pipoa. Tästä tuli vähän harva tämähetkisille pakkasille, ehkä pitää tehdä vielä yksi.

Tällä hetkellä puikoilla on tumman oranssista Kitten Mohairista kolmion mallinen kaulahuivi, tämänkin Novitan uusimmasta. Tämän tyyppistä en ole ennen tehnyt, mutta nopeasti se etenee. Maltan tuskin odottaa että saan sen kaulaani.

Pitäisi vielä käydä lankavarasto läpi, seasta taitaa löytyä niin monta keskeneräistä työtä, että uusien aloittaminen kannattaa varmaan jättää vähäksi aikaa...


3 kommenttia:

puikkotiikeri kirjoitti...

Ihana jussipaita. :)

Jatta kirjoitti...

Ahkerana oot ollu! Ihana paituli ja kaikkee!

Laureli kirjoitti...

Eva: Kiitos. Tein sen jostain kumman päähänpistosta intarsia-kokeiluna, en kyllä tiedä miksi... meinasin mennä sekaisin niiden miljoonien pikkukerien kanssa... Seuraavan kerran tiedän sitten paremmin :)

Jatta: Jep jep, lahjojen tekemisessä on se huono puoli, että ne pitää antaa ennenkuin niistä voi blogata. Ehti kertyä aika kasa :)